bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝘂𝗹 𝗻𝘂 𝘃𝗿𝗲𝗮 𝗣𝗲𝗻𝗮𝗹𝗶

𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝘂𝗹 𝗻𝘂 𝘃𝗿𝗲𝗮 𝗣𝗲𝗻𝗮𝗹𝗶 𝗶̂𝗻 𝗙𝘂𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗣𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲: 𝟯𝟮.𝟲𝟱𝟰 𝗱𝗲 𝗴𝗮̆𝗹𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶 𝗮𝘂 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮 𝗣𝗲𝗻𝗮𝗹𝗶𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗮̆ 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮.
Au fost 32.654 semnături strânse în 68 de dosare cu 3.607 file, semnături venite din partea locuitorilor din Galați, Tecuci, Târgu Bujor și Berești și din toate comunele județului.
Am primit inclusiv semnături trimise de gălățenii din diaspora.
În total, peste 1 milion de români din țară și din diaspora au vrut să introducem în Constituție, prin referendum, interdicția că penalii să conducă România.
Ieri a trecut de Parlament, cu vot în Camera Deputaților, inițiativa USR care interzice accesul la candidaturi pentru Consilii locale/Județene, Primari și Președinți de Consilii Județene a celor condamnați penal.
În momentul de față, mai avem 2 legi susținute în comisii și plenuri și de către USR, care prevăd același lucru, dar pentru alegerile parlamentare și prezidențiale (legea este deja promulgată).
Prin lege, Penalii nu mai pot candida!
Cu toate acestea, avem legile – dar principiul “Fără penali” nu e și în Constituție.
Asta pentru că PNL și PSD blochează, în continuare, referendumul. Spun că sunt suficiente aceste legi, dar, momentan, acestea sunt expuse atacului la Curtea Constițională și nu numai.
Nu avem nicio garanție că “vedetele” din șerpăria lui Liviu Dragnea, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae vor sta cu mâinile în sân.
Vom continua, pentru că nu e suficient doar că pereții să fie zugrăviți în culori optimiste.
Fundația trebuie să fie solidă.
Altfel, oricând, câteva sute de politicieni dintr-o majoritate parlamentară toxică pot să găsească modificări care să ferească penalii de sancțiunea dată prin vot de milioane de români.
Mulțumesc, încă o dată, gălățenilor, echipei USR Galați și sutelor de voluntari datorită cărora inițiativa “Fără penali în funcții publice” a trecut de Curtea Constituțională și a ajuns in Parlament.