bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗟𝗮 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶, 𝗔𝗨𝗥 𝘀̦𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗱𝘂𝗹 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗣𝗔𝗖𝗧

𝗟𝗮 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶, 𝗔𝗨𝗥 𝘀̦𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗱𝘂𝗹 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗣𝗔𝗖𝗧 𝗱𝗲𝗺𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗲𝗮𝗺𝗻𝗮̆ 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗼𝘁𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗼𝗻 𝘀̦𝗶 𝗙𝗮𝗹𝘀𝘂𝗹 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺.

Mai pe scurt, e vorba despre “disputa ideologică” între cele două platforme politice de a redenumi Strada Muncii Voluntare din Galați.

PACT pentru Galați vrea să îi schimbe numele în strada “Eroii Ucrainei” iar AUR filiala Galați propune să fie numită “Martirii de la Fântână Albă”.

Redenumirea străzii “Muncii Voluntare” din Galați este o jignire adusă ambelor tragedii.

𝗗𝗿𝗮𝗴𝗶 𝗴𝗮̆𝗹𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶, 𝗱𝗿𝗮𝗴𝗶 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶, 𝗮𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗡𝗨 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮̆, 𝗰𝗶 𝗼 𝗙𝗨𝗡𝗗𝗔̆𝗧𝗨𝗥𝗔̆.

Strada Muncii Voluntare din Galați are cel mult 35 de metri și este ascunsă între blocuri. Are două numere poștale: 1 și 2. Sunt două dintre cele mai mici blocuri din Galați.
În urmă cu zece ani, acolo locuiau mai puțin de 25 de persoane.

Să ridiculizezi un masacru și un război cu astfel de idei grav populiste e o aberație.

AUR și PACT Galați duc tragediile poporului ucrainean și român în derizoriu. Știm cu toții și aflăm cu groază despre masacrele comise de armata Rusiei.

În Ucraina, și la Bucea și la Fantâna Alba sunt gropi comune cu dimensiuni fizice enorm de mari față de o alee fără nicio simbolistică anume. Dincolo de grozăvia crimelor petrecute acolo.

Aș fi înțeles și susținut o dezbatere pe tema redenumirii unei străzi care este chiar importantă pentru cetățenii Galațiului. Pe unde trec mulți oameni. Unde sunt multe adrese. Unde sunt multe instituții. Care poate fi un simbol întradevăr relevant și care să arate minimul de respect cuvenit victimelor și recunoștința pentru jertfă.

Dar, realitatea e crudă. Pe măsură ce vedem atitudinile evidente ale unor partide conduse de lideri dubioși sau o mișcare politică locală condusă de un șomer de lux al Galațiului, înțelegem cu durere cât rău face populismul fără noimă.

Mai jos, aveți fotografia aleii respective. Ca să înțelegem cu toții “amploarea curajului și a recunoștinței pentru martiri” de care dau dovadă AUR și PACT pentru Galați.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați
www.BogdanRodeanu.ro