bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

𝗣𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗳𝗲𝗿𝗺𝗮̆

𝗣𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗳𝗲𝗿𝗺𝗮̆. 𝗦𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗿𝗲𝗴𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗰𝘂𝗽𝗿𝗶𝗻𝘇𝗮̆𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲, 𝗽𝗮𝘀̦𝗻𝗶𝗰𝗲 𝘀̧𝗶 𝗱𝘂𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲.
Acesta este contextul principal pe care l-am discutat cu Excelența Sa, domnul Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare în Guvernul Republicii Moldova.
Alături de aceste aspecte, dialogul a conținut și alte puncte relevante despre evoluția situației din Transnistria, despre parcursul european al Republicii Moldova, dar și despre parteneriatul solid și firesc dintre țările noastre.
Valorile unei astfel de întrevederi au întărit faptul că Dreptul internațional și respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova sunt elementele cheie care trebuie respectate în cadrul acestui proces.
De asemenea, granițele Statului Moldovenesc, recunoscute la nivel internațional, şi parcursul viitorului său european sunt contexte nenegociabile în cadrul oricăror discuții.
Ca parlamentari români, suntem conștienți de faptul că situația actuală rămâne una complicată și nu pot fi excluse noi provocări, iar dialogul „5+2” este blocat, cât timp agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei continuă. În același timp, apreciem continuarea negocierilor la nivelul grupurilor de lucru și în formatul „1+1”, Chișinau – Tiraspol, în format strict tehnic.
Cu sprijin direct asumat, condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol stabilitatea și securitatea ei națională.
Totodată, am reiterat sprijinul României pentru apelul la calm și responsabilitate formulat de către doamna Președinte Maia Sandu și de Guvern.
Suntem împreună și vom sprijini ferm Republica Moldova pe calea parcursului de aderare la UE, așa cum am făcut-o și până acum.
Două state. O singură țară.
Vicepreședinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională