bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗥𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁𝗲 𝗿𝘂𝘀𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗱𝗲𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗶.

𝗥𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁𝗲 𝗿𝘂𝘀𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗱𝗲𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗶.
𝗥𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁𝗲 𝗿𝘂𝘀𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗼𝘃𝗲𝘀𝗰 𝗨𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗮.
𝗥𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘂𝗰𝗶𝗱 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝗶 𝗻𝗲𝘃𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶.
𝗥𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹-𝗮𝘂 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗶𝗻𝘀 𝗽𝗲 𝗗𝗶̂𝗻𝗰𝘂 𝘀𝗮̆ 𝗰𝗲𝗮𝗿𝗮̆ 𝗻𝗲𝗴𝗼𝗰𝗶𝗲𝗿𝗶 𝗰𝘂 𝗿𝘂𝘀̦𝗶𝗶.
În luna a 8-a de război, ministrul Apărării, cel care ar trebui să vadă, să audă și să înțeleagă efectele unui conflict de amploare care are loc la granițele României, afirmă că ”Negocierea cu Rusia este singura șansa a păcii”.
Practic, Dîncu ar fi gata să bată palma cu un criminal, pentru a ”șterge cu buretele” nu doar o invazie nejustificată, ci viețile oamenilor din Ucraina, cultura, trecutul, prezentul și viitorul unui popor.
Ministrul Apărării, cel care a preferat să rămână absent în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina, consideră că pacea poate fi asigurată negociind cu teroriștii.
Domnule Dîncu, nu există ”cale amiabilă”. Vorbim de crime în masă, de lipsa totală a rațiunii și de o nesiguranță care trece dincolo de granițele războiului.
Nu există ideea de ”negociere”, de pact, de acord, de convenție sau, de ce nu, ”tocmeală”, în momentul în care Ucraina este, cu fiecare minut care trece, masacrată. Nu facem rabat cu războiul și ne dezicem, ca popor, de simpatiile pro-ruse ale unui ministru incapabil să înțeleagă amploarea acestui conflict.
Domnule Dîncu, sunteți ministrul Apărării. Sunteți ministrul Apărării din România.
Poporul român are nevoie sa vadă ca liderii lui sunt fermi și își asumă responsabilitatea.
Poporul român are nevoie să vadă acțiune, nu un registru amiabil.
Poporul român nu mai are nevoie de filosofi politici.
Ne-am săturat de slugărnicia impusă de politicul obedient propriilor frici și interese.
Nu ne mai este frică.
Nu mai suntem singuri.
Noi suntem NATO.
Noi suntem UE.
Noi suntem alături de Moldova și Ucraina.
A presupune orice posibil ”pact” nu este doar o declarație accidentală, nu este doar o dovadă de minus intelectual, ci este o rușine. Este rușinea unui așa-zis ministru care nu vorbește în numele său, ci în numele unei Românii întregi.
Este o Românie care face parte din Uniunea Europeană, care face parte din NATO și care rămâne alături de poporul ucrainean.
Nu prin declarații, ci prin fapte.
Nu prin negocieri cu Putin, ci prin solidaritate și verticalitate afișată împotriva crimei, dezastrului și violenței.
Să afirmi că moartea, tortura, violul, agresiunea, atacurile împotriva civililor din Ucraina pot fi rezolvate sau uitate prin negociere reprezintă o rușine pentru politica externă a României.
Nu vor exista negocieri. Va exista un front comun cu statele Uniunii Europene și cu membrii NATO. Va exista aceeași solidaritate, constantă și demonstrată, față de președintele Ucrainei, față de cetățenii Ucrainei și față de soldații Ucrainei.
Citându-l pe președintele Volodimir Zelenski, doar înarmarea Ucrainei poate aduce pacea.
Deputat USR Galați
Vicepreședinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională