bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝘀̦𝗶 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮: 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝘂𝗻 𝗽𝗮𝘀 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆

𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝘀̦𝗶 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮: 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝘂𝗻 𝗽𝗮𝘀 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆.
În zilele acestea, mai mult decât oricând, România și Republica Moldova sunt unite în fața provocărilor războiului, în fața crizelor pe energie, cele două state împărtășind principii comune, solide și aceeași viziune pentru siguranță, pentru oameni și pentru viitor.
România este implicată activ în parcursul European și cert al Republicii Moldova: îi ajutăm, îi susținem și suntem mereu alături de frații noștri de peste Prut.
Implicarea României a fost dovedită și azi, prin extinderea reprezentării Uniunii Salvați România în Republica Moldova și înscrierea în partid a deputatului moldovean, Lilian Carp.
Asistăm la un eveniment venit într-un moment cheie: o clasă politică va răspunde în față tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, luptând pentru siguranță, pentru pace și pentru stabilitate.
Este un eveniment care demonstrează, încă o dată, că oamenii din USR dau dovadă de voință, de corectitudine și, mai ales, de solidaritate.
Este momentul în care punem în comun resursele forțelor politice reformatoare și pro-europene din Republica Moldova și România pentru că doar astfel, împreună, vom trece și peste criza energetică generată de războiul din Ucraina și peste obstacolele din calea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Va veni momentul în care pe ambele maluri ale Prutului vor împărți aceeași infrastructură energetică integrată, aceleași legi, aceeași monedă, aceleași reguli și standarde administrative în orice domeniu.
Colegul nostru, Carp Lilian, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, partidul președintelui Maia Sandu, și președinte al Comisiei Parlamentare pentru Securitate Națională și Ordine Publică din Parlamentul Republicii Moldova va fi alături, de azi înainte, de toți românii, prin înscrierea în USR.
L-am văzut lucrând pentru cetățenii Republicii Moldova. Acum vom lucra, în același partid, pentru toți românii.
Știm că drumul nu va fi unul ușor, dar suntem conștienți că provocările pot fi depășite printr-o colaborare activă, stabilă și constantă.
Îi urez bun venit în USR colegului Lilian Carp, un politician demn, corect și pro-european!
De la el am înțeles cu adevărat ce înseamnă: Două state, o singură țară.
Deputat USR Galați
Vicepreședinte Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională