bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗧𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗥𝘂𝘀 𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻𝘂𝘁 𝗱𝗲 𝗣𝗦𝗗

𝗧𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗥𝘂𝘀 𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻𝘂𝘁 𝗱𝗲 𝗣𝗦𝗗 𝗶̂𝗻 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗔𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗮𝗹 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮, 𝗡𝗔𝗧𝗢 𝘀̦𝗶 𝗨𝗘
Este vorba de Picu Apostol Roman, afirmat în fața PSD Galați, prin voturile aduse, pe plan local, preponderent, voturi de la persoane vârstnice și români din categorii vulnerabile.
Este vorba despre o persoană care continuă să afirme că gropile comune, devenite morminte pentru mii de victime ucrainene, au fost săpate de ”oamenii lui Zelenski”.
Cu un discurs manipulator și promotor al teoriilor conspiraționiste combătea, în urmă cu ceva timp, cu multă convingere, eforturile autorităților de gestionare a pandemiei Covid.
Având un profil politic de lider AUR, a fost recompensat de PSD și cu un post în Consiliul de Administrație, la Administrația Porturilor Dunării Maritime.
Într-o luare de poziție publică, acest angajat al Statului Român, dar și membru CA în cadrul unei subordonate critice din cadrul Ministerului Transporturilor, nu numai că transmite, mai departe, mesajele propagandei rusești, dar încurajează și amplifică acuzațiile la adresa României, formulate ieri, de către reprezentantul Ministerului Apărării din Federația Rusă, generalul-maior Igor Konașenkov.
În fața afirmațiilor publice ale acestui personaj autohton fac următoarele apeluri:
𝑫𝒐𝒎𝒏𝒖𝒍𝒆 𝑴𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒓𝒖 𝒂𝒍 𝑻𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓, 𝑺𝒐𝒓𝒊𝒏 𝑮𝒓𝒊𝒏𝒅𝒆𝒂𝒏𝒖,
Sunteți nu doar Ministrul Transporturilor. Sunteți coleg de partid și Guvern cu Ministrul Apărării al României, Vasile Dâncu, totodată, membru CSAT.
Cunoașteți foarte bine contextele de interes național, pericolele de care ne lovim, dar, mai ales, tentativele de intruziuni externe cu care țara noastră se confruntă.
În ciuda efortului național și a dezmințirilor făcute de către Ministrul Apărării la acuzațiile nefondate care sunt aduse la adresa României de reprezentanți ai Federației Ruse, există multă simpatie față de aceasta, manifestată de un om numit de dumneavoastră, într-o companie a statului Român, cu susținerea PSD.
Această persoană promovează, cu nonșalanță, declarații personale aberante care contravin interesului național și contrazic flagrant poziția oficială a României.
Mai pe scurt, dumnealui întărește cuvintele propagandei ruse, în sensul în care România permite unor “românași nebuni cu ceva sânge de criminal în ei” să se angajeze ca mercenari pentru a lupta în Ucraina, pentru sume de 1000 de euro pe zi.
Fac câteva precizări și în legătură cu afirmațiile la adresa Președintelui Zelenski, în cele ce urmează.
Fără tăgadă, domnule ministru, astfel de mesaje și poziționări publice ale unor numiți politici în companiile Statului Român denotă clar afinități care nu au legătură cu interesul național ci, mai degrabă, cu acreditarea unor mesaje anti românești din partea Federației Ruse.
Vă întreb sincer:
Sunteți de acord ca un astfel de personaj politic, cu o expunere publică către societate, să aibă acces la informații despre situația porturilor maritime ale Dunării?
Aveți încredere în astfel de oameni pe care i-ați numit în Consiliul de Administrație la Administrația Porturilor Dunării Maritime?
Lăsați astfel de portavoci rusești să controleze aspecte și să ia decizii în contextul de administrație portuară pe singurul sector maritim din Europa al Dunării? Să aibă acces la informații critice pe construcție, infrastructură portuară – mobilitate militară?
𝑫𝒐𝒎𝒏𝒖𝒍𝒆 𝑴𝒂𝒓𝒄𝒆𝒍 𝑪𝒊𝒐𝒍𝒂𝒄𝒖, 𝑷𝒓𝒆𝒔̦𝒆𝒅𝒊𝒏𝒕𝒆 𝑷𝑺𝑫 𝒔̦𝒊, 𝒕𝒐𝒕𝒐𝒅𝒂𝒕𝒂̆, 𝒂𝒍 𝑪𝒂𝒎𝒆𝒓𝒆𝒊 𝑫𝒆𝒑𝒖𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒍𝒐𝒓,
V-am ascultat discursul în Parlamentul României și am aflat de vizita pe care doriți să o faceți la Kiev, pentru a-l întâlni pe Președintele Zelenski.
În capitala Ucrainei poate veți fi întrebat de ce susțineți, politic, un individ, fals patriot și cu atitudini pro ruse.
Veți fi întrebat, pentru că acest individ a declarat următoarele:
“𝘔𝘦𝘳𝘤𝘦𝘯𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘱𝘭𝘢̆𝘵𝘪𝘵̦𝘪 𝘤𝘶 𝘻𝘪𝘶𝘢 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘤𝘢𝘳𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘵𝘶𝘯, 𝘪𝘢𝘳 𝘶𝘤𝘳𝘢𝘪𝘯𝘦𝘯𝘪𝘪 𝘥𝘶𝘮𝘯𝘦𝘢𝘷𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢̆ 𝘴𝘦 𝘰𝘤𝘶𝘱𝘢̆ 𝘤𝘶 𝘤𝘳𝘪𝘮𝘦 𝘢𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢 𝘤𝘦𝘵𝘢̆𝘵̦𝘦𝘯𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘳𝘶𝘴̦𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘦 𝘢𝘭𝘦 𝘮𝘰𝘳𝘵̦𝘪𝘪?
𝘋𝘢𝘤𝘢̆ 𝘢𝘳 𝘧𝘪 𝘶𝘯 𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘯𝘢𝘭 𝘢𝘭 𝘨𝘦𝘯𝘰𝘤𝘪𝘥𝘶𝘭𝘶𝘪, 𝘡𝘦𝘭𝘪𝘯𝘴𝘬𝘪 𝘢𝘳 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘶𝘪 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘤𝘢𝘵 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘶𝘭 𝘴̦𝘪 𝘢𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘷𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘢̆ 𝘢𝘴̦𝘢 𝘴𝘦 𝘷𝘢 𝘪̂𝘯𝘵𝘢̂𝘮𝘱𝘭𝘢 𝘥𝘢𝘤𝘢̆ 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘢𝘳𝘦 𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘪𝘢 𝘉𝘪𝘥𝘦𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪̂𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘫𝘦𝘢𝘻𝘢̆. 𝘈𝘵̦𝘪 𝘰𝘣𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵 𝘤𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘧𝘪𝘦𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘪𝘶 𝘥𝘭 𝘡𝘦𝘭𝘪𝘯𝘴𝘬𝘪 𝘪̂𝘭 𝘱𝘶𝘱𝘢̆ 𝘪̂𝘯 𝘧𝘶𝘯𝘥 𝘱𝘦 𝘉𝘪𝘥𝘦𝘯? 𝘋𝘦 𝘤𝘦? 𝘝𝘢̆ 𝘴𝘱𝘶𝘯 𝘦𝘶: 𝘌 𝘴𝘪𝘯𝘨𝘶𝘳𝘢̆ 𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘢𝘭𝘷𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘳𝘪𝘮𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘭𝘦-𝘢 𝘧𝘢̆𝘤𝘶𝘵.
𝘐̂𝘯𝘤𝘢̆ 𝘶𝘯 𝘢𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵! 𝘍𝘢𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘤𝘢̆ 𝘈𝘮𝘦𝘳𝘪𝘤𝘢 𝘴̦𝘪-𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘳𝘢𝘴, 𝘤𝘶 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘢̆ 𝘷𝘪𝘵𝘦𝘻𝘢, 𝘢𝘳𝘮𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘈𝘧𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘵𝘢𝘯 𝘢𝘳𝘢𝘵𝘢̆ 𝘤𝘢̆ 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘮𝘦𝘥𝘪𝘵𝘢𝘵 𝘵𝘰𝘵 𝘤𝘦 𝘦 𝘪̂𝘯 𝘜𝘤𝘳𝘢𝘪𝘯𝘢 𝘢𝘤𝘶𝘮!” (𝐄𝐱𝐭𝐫𝐚𝐬 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐏𝐢𝐜𝐮 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧)
Ce veți răspunde, Domnule Președinte? Sunteți al 3-lea om în Stat.
Puteți tolera așa ceva din partea unora pe care îi susțineți politic? Puteți tolera afronturi incredibile la adresa Parteneriatelor Strategice ale României din partea unui susținut de către PSD pe funcții nemeritate?
Putem, oare, să arătăm că NU tolerăm astfel de abominații de susținere necondiționată a mesajelor rusești și de susținere a acuzațiilor nefondate la adresa României?
Domnule Președinte al Camerei Deputaților și al PSD România, Marcel Ciolacu,
Domnule Ministru al Transporturilor, din partea PSD, Sorin Grindeanu,
Vă solicit cu celeritate demiterea lui Picu Roman din poziția de membru CA al APDM, un individ care beneficiază, până la acest moment, de susținerea dumneavoastră.
Vă înaintez această solicitare alături de mulți alți români care condamnă, cu fermitate, agresiunea și ororile comise de Rusia împotriva Ucrainei. Împotriva suveranității și democrației unui stat European.
Deputat USR Galați