bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗖𝗮𝗿𝗮𝗰𝗮𝘁𝗶𝘁̦𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗕𝗼𝗱𝗲

𝗖𝗮𝗿𝗮𝗰𝗮𝘁𝗶𝘁̦𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗕𝗼𝗱𝗲.
Nu doar un plagiator, ci și un adept al nepotismului, al corupției și un personaj politic care nu a făcut altceva decât să mintă, cu tupeu, ani întregi, o întregă Românie.
Lucian Bode a sfidat orice lege, a comis delictul de exces de putere, s-a folosit de funcția sa pentru a da contracte cu dedicație și a scăpat, de fiecare dată, nepedepsit.
Lucian Bode este vinovat și pentru eșecul aderării României la Schengen, prin incapacitatea sa de a gestiona un proiect de anvergură.
Lucian Bode nu este decât un politruc care distruge credibilitatea MAI și un ministru care continuă să se agațe de putere, deși a ratat o ținta importantă ca aderarea la Schengen.
Furtul, incompetența și corupția sunt demonstrate: numele lui Bode este sinonim cu achiziționarea trucată de BMW-uri, cu tupeul și cu frauda.
Deși refuză să fie investigat, Bode va răspunde.
➡️ Mâna dreaptă a lui Bode
Ștefania Ferencz este, astăzi, mâna dreaptă a lui Lucian Bode în MAI. Ocupă funcția de secretar general, aceeași pe care a avut-o și în mandatul lui Bode de la Transporturi.
Ferencz are salariu de la MAI, dar mai este numită și în numeroase consilii de administrație la companii de stat: CNAIR, CFR SA, Romatsa, Eximbank, conform declarației de avere din 2021. (Notă: presa scrie că Ferencz ar fi fost executată de Grindeanu de la CNAIR și i s-ar fi respins dosarul la concursul pe OUG 109 la CNAIR).
➡️ Partenerul de viață
Victor Ivașcu este șeful Poliției de Frontieră din România. A fost împuternicit în această funcție în februarie 2022. În septembrie a câștigat concurs pe acest post, unul dintre puținele din toată cariera sa. Conform CV-ului publicat, toate funcțiile din ultimii ani au fost primite cu delegare, asta până s-a ivit concurs pe mandatului lui Bode.
Parcursul lui Ivașcu în această funcție este unul improbabil, dacă am lăsa la o parte un mic detaliu: este partenerul de viață al Ștefaniei Ferencz.
În doar doi ani, Ivașcu a ajuns de la gradul de maior la cel de general (folosesc terminologia militară pentru simplificare). Nu mulți se pot lăuda cu o asemenea performanță, consfințită de însuși Don Klaus Iohannis, cel care i-a semnat decretul de avansare în grad pe 29 noiembrie 2022.
Mai țineți minte „fabrica de permise” de la Suceava? Aflați că Ivașcu era „adjunctul pe România de la permise” (cum l-a numit presa), când nu mai puțin de 35 de oameni din subordinea sa au fost săltați de procurori. DNA a trimis ultimul dosar în judecată în iulie 2022.
Tot el a fost trimis la Suceava „în control” pentru ca apoi să fie propulsat consilier de ministru și adjunct al Direcției Generale Anticorupție. Apoi director plin al DGA, apoi iarăși adjunct, apoi iarăși consilier al ministrului și, în fine, șef la Poliția de Frontieră.
➡️ Prietenul din liceu
Marius Mihăilă este fost coleg de liceu cu Lucian Bode, numit șef al Inspectoratului General pentru Imigrări în decembrie 2022. Cel prins de omologii lui străini că se juca Solitaire la o reuniune importantă din Malta, în noiembrie, când Bode ne spunea că sigur intrăm în Schengen.
Nu a primit nicio sancțiune. Mai mult, întreaga sa istorie a fost măturată sub preș.
Mihăilă a fost numit inspector la IPJ Sălaj, județul natal al lui Bode, pe baza unor acte falsificate. El era cercetat disciplinar pentru că nu avea acces la informații clasificate, dar tot voia să le citească. Și în Ajun de Crăciun, când oamenii de la resurse umane erau liberi, a declarat pe proprie răspundere că nu ar fi fost cercetat disciplinar.
Tot Mihăilă a fost și rector al Academiei de Poliție, tot împuternicit. Cel care a păstorit fabrica de plagiate din instituție și i-a protejat pe hoții de doctorate.
Bode nu doar că a tolerat și protejat toate ilegalitățile lui Marius Mihăilă, dar după ce ele au fost constatate oficial, l-a numit director de cabinet în MAI, funcție din care a avut acces la informații sensibile și putea influența decizii cu impact la nivel național.
Și de acolo l-a propulsat șef la Imigrări. Cu concursul lui Iohannis, care l-a avansat la grad de general cu o stea și la doar un an după i-a dat și a doua stea.
➡️ Mai sus este doar o mică parte din caracatița lui Bode. Sunt zeci sau sute de oameni a căror promovare, numire, angajare i se datorează. Lucian Bode este un aranjor notoriu de licitații, de cariere, de sinecuri.
Un plagiator și o rușine pentru România în funcția de ministru de Interne. Rușine pe care Iohannis și Ciucă nu o au și dezonorează această țară menținându-l în funcție.”
Deputat USR Galați