bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗡𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮

𝗡𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮, 𝗶𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲, 𝗰𝗮̂𝗻𝗱 𝗖𝗶𝘇𝗺𝗮 𝗦𝗼𝘃𝗶𝗲𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗮𝗿𝗰𝗮̆ 𝗼 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗮.
Pentru că nu reușește să distrugă Ucraina, Putin încearcă un război psihologic, amenințând Republica Moldova.
Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu și nu este pentru prima dată când Federația Rusă dă dovadă de previzibilitate: eșecurile repetate în fața armatei ucrainene îi determină pe ruși să recurgă la amenințări meschine, fără să realizeze că suntem în secolul 21 și că libertatea nu poate fi suprimată, fără să realizeze că amenință un stat rupt total de imperiul rusesc și fără să conceapă că orice plan poate fi dejucat.
Mesajul Maiei Sandu transmite clar rusilor:
Stim cine sunteti. Stim ce incercati sa faceti si ce ati facut deja.
Suntem pregatiti. Nu suntem singuri. Lumea civilizata e alaturi de noi.
Vă vom demonta toate scenariile si vom arăta lumii intențiile și faptele voastre. Suntem împreună. Rămânem împreună. Continuăm în Europa.
Voi sunteti Federația Agresoare Rusă.
Realitatea este crudă pentru Putin si “aliatii” lui, răspândiți peste tot.
Moldova a devenit independentă. Moldova este susținută. Moldova a știut să aleagă un lider puternic, european, lucid. Moldova este, cu fiecare zi ce trece, mai aproape de Uniunea Europeană.
Există echilibru, există pași importanți pe agenda europeană și există solidaritate și sprijin: Europa este și va fi alături de Republica Moldova și mereu împotriva intereselor Moscovei.
Guvernarea PAS, majoritatatea parlamentara PAS și Maia Sandu țin accelerația la podea pe drumul European al Moldovei.
Zilele trecute, în cadrul APCE, 46 de state au votat o rezoluție prin care Republica Moldova este apreciată pentru modul în care sunt realizate reformele mecanismului de aderare European.
Sursă foto – www.digi24.ro
Deputat USR Galați