bogdan rodeanu
Toate știrile

27 ani de reprezentare studențească.

27 ani de reprezentare studențească.
La Mulți Ani Ligii Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.
Spun asta din toată inima, mulțumind pentru faptul că aici a fost locul unde am învățat ce înseamnă lupta pentru ideal, pentru studenți, pentru comunitate, pentru un viitor mai bun.
Liga înseamnă, înainte de orice, munca în echipă. Este echipa unor tineri entuziaști, capabili să își reprezinte propria generație și să-i apere drepturile. Este unul dintre cei mai puternici parteneri ai Universității noastre, o echipă care întăreste crezul: Tradiție în Performanță.
Acum, în acest moment aniversar, rememorăm unul din episoadele care au marcat maturizarea noastră și o mare victorie împotriva entității politice care declanșa, peste ani, OUG-ul 13:
În 2003, Liga Studenților din Galați declanșa una din cele mai mari greve studențești, la nivel național.
Solicitam lui Năstase și guvernului PDSR mărirea subvenției pentru studenți, eliminarea numărului limitat de călătorii pe tren (oricum, reducerea pe transport era de 50%) și condiții decente în campusurile studențești.
A fost un protest al tinerilor care s-a extins la nivel național.
Am rezistat, în ciuda multor presiuni politice. Revendicările s-au rezolvat parțial. Cozmâncă și Năstase făceau presiuni pentru încetarea, cu orice chip, a protestelor.
Galațiul a rezistat și nu a întrerupt greva. Chiar dacă în alte centre universitare manifestațiile se opriseră, guvernul de atunci a realizat că, fără a mulțumi Galațiul, totul putea reizbucni.
Am vrut și pentru Galați ceea ce dăduseră și în alte județe. Și am obținut.
Universitatea din Galați a primit și 1,5 milioane de dolari cu care a construit un nou cămin pentru studenți, Caminul LSG de pe strada Basarabiei.
Au trecut 19 ani de atunci, dar principiile au rămas. Iar noi am rămas cu același spirit în suflet.
Scriu aceste rânduri pentru că, în data de 9 octombrie, am sărbătorit ziua Ligii Studenților din Galați, împlinind 27 de ani de reprezentare și mișcare studențească.
La Mulți Ani, Liga Studenților!
Ma înclin.
Cu drag și cu mândrie, pentru că am fost o parte activă a acestei stări de spirit: “Liga Studenților, Mereu Alături de Tine!”
Deputat USR Galați