bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Alături de preşedintele Comisiei pentru politică externă

Alături de preşedintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozali, am avut o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană şi euroatlantică a Ucrainei, doamna Olha Stefanishyna.

România a sprijinit constant aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Ucrainei, care trebuie să se bazeze pe un proces de reforme cuprinzător, în conformitate cu Acordul de asociere al Ucrainei la UE şi cu angajamentele asumate în relaţia cu NATO.

Am subliniat, de asemenea, rolul important al cooperării bilaterale în dimensiunea parlamentară şi, având în vedere aspiraţiile euro-atlantice ale Ucrainei, am precizat că ne asumăm poziţionările preşedintelui ţării şi guvernului, dar trebuie să avem o imagine clară asupra viziunii Ucrainei în domeniile securităţii, apărării, sănătăţii, educaţiei, etc.

Parlamentul României are o experienţă bogată în aceste domenii și este important să stabilim cum vom putea lucra împreună pe această dimensiune.

Am susținut un interes comun, privind o viziune bilaterala a aportului Ucrainei asupra viziunii UE în ceea ce priveşte acţiunile Rusiei în regiune, din ultima perioadă.

România nu recunoaşte anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de către Rusia şi, în acelaşi timp, sprijină şi aplică în mod cuprinzător şi strict politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea.

În concluzie, noi, parlamentarii români, am apreciat comportamentul echilibrat al Ucrainei, care contribuie la dezescaladarea tensiunilor în Marea Neagră.

Bogdan Rodeanu

Vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională

www.BogdanRodeanu.ro