bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

„Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani F.S.N. să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic“.

„Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani F.S.N. să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic“.

Aceste cuvinte le-a rostit Seniorul Corneliu Coposu în aprilie 1990.

Acesta a fost motivul pentru care am apărut noi.

USR a apărut ca alternativă la partidele care, vremelnic, conduc destinele României și care se trag din FSN-ul lui Iliescu. Din vechea mentalitate politică; aceea care nu a făcut decât rău României și înainte, și după Revoluție.
Și, aidoma FSN-ului, coaliția de guvernare actuală are obiceiul să marginalizeze opoziția.

Tocmai a fost votat în Parlament bugetul discriminării. Bugetul pedepsirii comunităților care au votat USR.

Niciun amendament din sutele depuse de USR nu a fost adoptat de monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR. În schimb, au fost date milioane de lei și adoptate amendamentele extremiștilor de la AUR.

E foarte trist că într-o perioadă în care ar trebui să ne gândim la solidaritate, sunt pedepsite orașele și comunele României cu primari USR.

Nu cumva, prin astfel de gesturi, se descurajează dreptul fiecăruia de a gândi și vota în funcție de cum crede de cuviință? Nu se realizează o discriminare pe față a celor care s-au gândit măcar că ar putea aduce un suflu nou în politică? Nu se încearcă o influențare a voturilor viitoare, prin pedepsirea celor care au ”ieșit din rând”? Nu seamănă toate astea extrem de bine cu felul de a acționa a FSN-ului?

Vom ataca la CCR acest buget al nerușinării. Nu pentru noi, nu din mândrie politică, ci pentru că acesta nu face decât să pedepsească, pe nedrept, comunități care au îndrăznit să nu-i voteze.

S-au crezut și alții stăpâni pe veci în politică și, cu astfel de gesturi, le-a început sfârșitul.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați