bogdan rodeanu
Toate știrile

Comerț liber, transparent, verificat și fără birocrație

Comerț liber, transparent, verificat și fără birocrație: Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a făcut, în cursul zilei de azi, anunțul conform căruia vor fi eliminate multiple excese ale statului împotriva antreprenorilor.

Vor fi desființate mai multe bariere inutile, mai mulți pași absurzi și mai multe etape care nu fac decât să îngreuneze, fără rost, activitățile din comerț.

1. Va fi eliminată obligația de a face un curs inutil de vânzător pentru oamenii care vor să facă vânzare. Este un curs care se plătește cu bani grei, la firme special ”acreditate” de stat.

2. Va fi eliminată birocrația în ceea ce privește soldarea sau lichidarea stocurilor. Nu va mai fi nevoie de notificări de la primărie pentru firmele care au în vedere lichidarea de mărfuri și, de asemenea, va fi eliminată interdicția de a face mai mult de două soldări pe an.

3. Vor fi adoptate modelele europene, directe, facile și fără intermediari, încurajându-se dialogul liber între fermieri și clienții lor. Prin dialog activ, prin comenzi plasate, fără costuri recurente de transport.

Oamenii vor putea să-și achiziționeze produsele direct de la fermieri.

Avem dreptul să alegem ceea ce consumăm, avem dreptul să încurajăm antreprenorii locali și să avem cât mai multe opțiuni.

Este sănătos, este rapid și, nu în ultimul rând, este econom.