bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

După OUG 13, care a strâns zeci de mii de oameni în stradă

După OUG 13, care a strâns zeci de mii de oameni în stradă, nu ne așteptam ca Justiția să fie, din nou, supusă presiunilor, în încercarea de a o reduce la tăcere.

Am sperat că, după alegerile din 2020, clasa politică să fi înțeles semnalul: cetățenii vor o Justiție corectă și independentă, nu una aflată la cheremul marilor baroni. Nu una aservită intereselor unor anumite grupuri de persoane.

Nu una care să facă sluj, să tacă și să execute ordinele celor certați cu legea.

Noul USL, colorat în liberalism social-democrat, a început preluarea instituțiilor pentru a controla libertatile firești, libertățile cetățenilor. Se repetă epoca Dragnea și, alături de social-democrați, liberalii nu lovesc doar un om, ci lovesc Legea.

Ce s-a întâmplat ieri cu judecătorul Cristi Danileț e mai mult decât un exercițiu de forță al celor care vor să subjuge Justiția. E un semnal de alarmă, pentru noi toți. Semnalul că vor să transforme tot ce înseamnă ”legal” într-un joc din care doar ei să iasă câștigători.

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură pentru ”conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”, pe rețelele de socializare.

Realitatea? Imaginea domniei sale pe rețelele de socializare e a unui om care se implică activ în educarea tinerilor. Care se luptă cu impostorii. Care nu tace, atunci când vede o nedreptate. Dacă acest soi de comportament întină imaginea Justiției, atunci înseamnă că cei care au hotărât excluderea lui din magistratură au o cu totul altă definiție și idee despre justiție. Și nu, nu este o definiție nici corectă, nici legală.

Această decizie va fi contestată, pe de o parte de Cristi Danileț. Pe de altă parte, Comisia Europeană va fi, și ea, sesizată.

Pentru că nu putem sta nepăsători, să privim cum cetățeni onești sunt călcați în picioare, doar pentru că unora nu le convine ideea de dreptate.

Noi, cei de la USR, rămânem alături de societatea civilă, acolo unde revolta fața de opresiune devine dorința pentru adevăr.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați