bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗦𝗮̆ 𝗺𝗲𝗿𝗴𝗲𝗺 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗮𝗶𝗻𝘁𝗲

𝗦𝗮̆ 𝗺𝗲𝗿𝗴𝗲𝗺 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗮𝗶𝗻𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗿𝗲𝗽𝗲𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗴𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗹𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗹𝗮𝘀𝗲𝗶 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶!
Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis, alături de colegii mei din USR, primarilor, parlamentarilor, aleșilor locali și tuturor cetățenilor cu care am discutat în Moldova, zilele trecute.
Le-am spus și ce văd: Moldova este un stat care demonstrează angajamentul său pentru bunăstarea cetățenilor, pentru modernizare și dezvoltare durabilă. Moldova face aceste lucruri prin curajul, determinarea și actul de voință al președintei Maia Sandu și al guvernului său.
Da, cu o majoritate parlamentară PAS și o forță politică pro-europeană, Moldova a devenit, în fața UE și a lumii civilizate, un stat care dovedește credibilitate și onoare în parcursul ei european.
Moldova are nevoie, în continuare, de lideri puternici și corecți pentru a depăși provocările parcursului de integrare.
Este un alt context în care oamenii politici moldoveni care își asumă responsabilități sunt cei care pot arăta lumii civilizate adevăratul act de voință al statului moldovean, ca parte integrantă a Uniunii Europene.
În plină agresiune nejustificată a Federației Ruse asupra Ucrainei, ca deplină sfidare a principiilor de bază ale lumii civilizate, Moldova rezistă cu succes presiunilor hibride puse de Moscova.
Reformele implementate și în curs de derulare în Moldova apără libertatea tuturor cetățenilor ei și consolidează eforturile Ucrainei, a aliaților și a Uniunii Europene în blocarea atacurilor lui Putin.
Și acest lucru trebuie continuat. Pentru asta, repet, Moldova are nevoie de lideri puternici, de oameni curajoși care își asumă o viziune de bunăstare, sinceritate și democrație pentru toți concetățenii lor.
Realitatea este crudă. O altă luptă a început în spatele frontului din Ucraina – dar nu este una convențională. Este una politică, dar cu același agresor, Federația Rusă.
Este o bătălie electorală între bine și rău, între oamenii lui Putin și lumea liberă.
În noiembrie vor fi alegerile locale în Republica Moldova, iar cetățenii își vor alege conducatorii comunităților lor.
Chișinăul, capitala viitorului nou membru UE, ca și celelalte localități și raioane din Moldova, vor trebui să fie administrate de oameni politici care lucrează pentru binele concetățenilor lor și nu pentru minciuna, dezinformarea și promisiunile deșarte ale URSS-ului reinventat de Putin, mai violent și mai agresiv.
Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați