bogdan rodeanu
Toate știrile

Încă de acum doi ani

𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗼𝗽𝗿𝗶𝗺 𝗷𝗮𝗳𝘂𝗹 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝘇𝗺𝗮̆𝘁̦𝘂𝗹 𝗣𝗡𝗟 𝘀̦𝗶 𝗣𝗦𝗗 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗶𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶 𝘀𝗶 𝗱𝗮𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝘁𝗮̆𝗶𝗲𝗺 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲, 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗱𝗶𝗻 𝗣𝗡𝗥𝗥 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗲 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮.
Încă de acum doi ani, USR cere constant ca PNL și PSD să desființeze sinecurile pentru oamenii de partid și să facă reformele pentru a aduce în țară miliardele de euro din PNRR. Timp de doi ani, USR a insistat ca PNL și PSD să pună capăt gestionării ineficiente și nepotiste a resurselor publice.
Ce se întâmplă în realitate? Cresc taxele și impozitele în același ritm în care cresc pomenile electorale: asistăm la o nouă dovadă a incompetenței celor din PSD și PNL, aceeași incompetență care a destabilizat și continuă să destabilizeze economia României și aceeași guvernare inaptă a ”specialilor” care blochează dezvoltarea și progresul țării.
Mai mult, asistăm la același haos, la contre care nu fac altceva decât să ignore dezvoltarea economică și responsabilitatea financiară.
Nicolae Ciucă spune că vor continua discuțiile privind reducerea cheltuielilor bugetare, în timp ce Marcel Ciolacu amenință PNL cu demisia și cu căderea Guvernului și susține că 99% din măsurile și excepțiile fiscale sunt deja decise. Potrivit lui Ciolacu, ministrul Finanțelor ar fi trebuit ieri să le prezinte, însă asta nu s-a întâmplat.
Ciolacu se pregătește să implementeze majorări semnificative ale taxelor și impozitelor, cu scopul de a acoperi deficiența bugetară care a fost generată în ultimii doi ani de guvernarea PSD și PNL.
După primele șase luni ale acestui an, deficitul bugetar a atins nivelul alarmant de 2,34% din PIB, reprezentând 37,21 miliarde de lei.
Economiștii estimează că acest deficit va depăși 100 de miliarde de lei până la sfârșitul anului.
Practic, costurile de trai continuă să crească, sub influența politicii PSD-PNL care a generat cea mai mare inflație din ultimele două decenii.
Continuăm să cerem eliminarea pensiilor speciale, închiderea posturilor plătite fără a aduce beneficii reale pentru societate și implementarea unor reforme menite să atragă în țară fondurile substanțiale din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Într-un stat în care pensiile speciale rămân neatinse, majorările de taxe sunt istorice, iar PNL și PSD se întrec în promisiuni goale, continuăm să cerem normalitate, echitate și stabilitate economică.
Deputat USR Galați