Activitate parlamentară, Toate știrile

Bogdan Rodeanu, deputat USR: “Primăria Galați a mințit de 1 milion de euro.  Minciună Instituționalizată.”

Primăria Galați a mințit de 1 milion de euro. Minciună Instituționalizată.

Primăria Galati a afirmat, în documentele oficiale cu care a susținut un proiect de 1 milion de euro, că în blocul I1 din Țiglina, cel din stația de autobuz, sunt 120 de garsoniere și toate sunt branșate la sistemul centralizat de termoficare. Asta ca să își justifice o investiție de 1 milion de euro, pentru transformarea unor puncte termice în microcentrale de cartier.

Este o minciună. Ori nu s-au obosit să le numere cum trebuie, ori au pus cifrele din burtă.

Cum i-am prins? Simplu. Am fost și am numărat coșurile centralelor termice: deși primăria afirma ca toate cele 120 de garsoniere sunt branșate la sistemul centralizat, a doua zi după ședința de consiliu în care a fost prezentat public respectivul document, erau 8 centrale termice. VIZIBILE DIN STRADĂ, fără a mai verifica documentele de la asociație. Eroare de 6,66%.

Dar asta nu e tot!

Pe listele de plată afișate de asociația 231 în scara blocului I1, este urmatoarea rubrică: “suprafață încălzită”. Unde, dacă ești branșat, se trec 24 de metri pătrați (atât au garsonierele acolo). Dacă nu ești branșat, e trecut zero.

În total, sunt 16 apartamente debranșate, inclusiv cele 8 cu centrale termice, asta pentru că centrala termică pe gaze naturale nu este singura soluție de încălzire. Unii mai folosesc și aparate electrice ( aer condiționat, panouri electrice sau chiar radiatoare ).

Eroarea e de fapt, de 13,3%.

Așa sunt pesediștii în țara asta: spun minciuni la Parlament, spun minciuni la Guvern, spun minciuni la Curtea Constituțională, spun minciuni la televizor, spun minciuni la Primărie, spun minciuni pe internet.

Nu contează că sunt parlamentari, miniștri, șefi sau subalterni, primari sau directori în primărie. Spun minciuni de îngheață apele și spun minciuni care costă foarte mulți bani.

Spun minciuni și pentru că nu cunosc adevărul, pentru că sunt incompetenți, dar spun minciuni și pentru că adevarul nu le convine și atunci … ca bolșevicii: maskirovka.

Și mai e tupeul: chiar cred că nu îi verifică nimeni, că Galațiul e sat fără câini, toți sunt anesteziați, nimeni nu zice nimic. Și, când sunt prinși, urlă ca au fost votați. Da, au fost votați de românii pe care i-au păcălit, cărora “le-au dat” creșteri salariale sau de pensii mai mici decât au promis și alea anulate de inflație.

Dar asta nu e tot! Astăzi la prânz vom arăta cum Primăria PSD Galați își discriminează proprii cetățeni.