bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗔𝗷𝘂𝘁̦𝗶 𝗨𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗮

𝗔𝗷𝘂𝘁̦𝗶 𝗨𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗮. 𝗟𝘂𝗽𝘁̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗨𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗮 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗙𝗲𝗱𝗲𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗥𝘂𝘀𝗲.
Da, lupți împotriva măcelului și agresiunii nejustificate.
Am înțeles aceste lucruri și mai bine, în ultima lună.
Dincolo de găzduirea mamelor, copiilor și bătrânilor ucraineni e tot mai necesar sprijinul pentru resursele de baza, acolo, în zona de conflict.
Fiecare resursă pentru refugiați, pentru oamenii care luptă pe front, pentru comunitățile izolate înseamnă timp și resurse în plus pentru cei care lupta împotriva lui Putin.
Fiecare garou, pansament sau orice alt reper medical înseamnă viață pentru un militar rănit sau pentru un civil scos de sub propria casă bombardată.
Fiecare gest frumos sau sprijin pentru o mama refugiată și copiii ei înseamnă și un gând bun și o asigurare pentru tatăl care este pe front.
Toate acestea înseamnă Umanitate.
Înseamnă Viață.
Suntem mobilizați și ajutăm.
– În Republica Moldova, unde am întâlnit peste tot oameni deosebiți care sunt solidari cu suferința poporului Ucrainean.
– În România, unde avem mai multe resurse și ajutor din partea voluntarilor.
– În Ucraina, unde un popor întreg luptă pentru a ne apăra și nouă viața și valorile libertății și democrației.
Din Ozerne spre Nicolaiev, din Ismail spre Cetatea Albă, din Galați spre Odessa, din toată țară spre Bălți în Moldova, din Galați spre cei care au găsit refugiul aici în zonă, de peste tot și peste tot am găsit căi de a trimite materiale medicale, mâncare, haine, produse de igienă, am întâlnit oameni curajoși și am găsit solidaritate.
Zilele trecute, am fost cu colegii mei, Dan Barna și Silviu Dehelean, și la Bălți, în Republica Moldova.
Am văzut cu proprii ochi de cât ajutor este nevoie într-o țară care a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni raportat la numărul de locuitori.
Numai în centrul de la Dumbravă Albă, unde în urmă cu trei săptămâni erau cazați 70 de ucraineni, numărul crescuse la 110. Sunt zeci și sute de astfel de situații.
Așa cum am mai spus, vom continua. Împreună.
Și vom fi alături de Ucraina și de poporul ei.
Pentru că lupta lor e lupta noastră, a fiecăruia dintre noi.
Deputat USR