bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗰𝗲𝗹 𝗕𝗼𝗹𝗼𝘀̦ 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗼𝗽𝗿𝗶𝘁!

𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗰𝗲𝗹 𝗕𝗼𝗹𝗼𝘀̦ 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗼𝗽𝗿𝗶𝘁!
Este ministrul care trebuie să aducă în România banii din PNRR și care a pregătit o ordonanță de urgență care face praf mecanismele de control pentru miliardele de euro care urmează să vină în România.
Consecință: e pusă în pericol prima tranșă de bani, de 3,6 miliarde de euro.
Comisia Europeană este deja îngrijorată de faptul că banii din PNRR nu pot fi urmăriți până la beneficiarii finali în sistemul informatic dezvoltat de MIPE și STS anul acesta. Acum, Marcel Boloș vrea să slăbească și mai mult posibilitățile de urmărire a banilor. Prin aceeași ordonanță, Boloș ar vrea si eliminarea posibilității ca Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să controleze achizițiile făcute de beneficiarii privați, o cerință expresă a regulamentului european.
Un alt motiv de îngrijorare sunt declarațiile publice haotice făcute de ministrul Boloș, care vorbește despre proiecte de 4 miliarde de euro din PNRR care ar putea constitui „economii”.
Vrea Marcel Boloș să spună că vom renunța la proiecte de 4 miliarde de euro?
Știe premierul Ciucă de ele?
Cum au fost alese, pe baza a ce criterii?
Vrea Marcel Boloș să spună că vom adăuga proiecte de 4 miliarde de euro?
Există o decizie politică de contractare de noi împrumuturi?
Avem nevoie de răspunsuri la aceste întrebări.
Premierul Nicolae Ciucă trebuie să intervină pentru ca ordonanța lui Marcel Boloș să nu blocheze complet cele 3,6 miliarde de euro de care economia României are nevoie ca de aer.
În plus, mai este o întrebare: Boloș e sabotor sau pur și simplu nu se pricepe?
PNRR are nevoie să fie protejat de incompetența și acțiunile haotice ale unui ministru evident depășit de situație!
Cristian Ghinea face o descriere completă a schimbărilor din OUG și o analiză a declarațiilor lui Boloș aici: https://www.facebook.com/Cristian.Ghinea.Oficial/posts/pfbid02fb9e6wbXBUwJ2nZUiivAAfKbEG7jTwean19B2o71MDfoToyLVF8MjtkdWAPWxgpSl