bogdan rodeanu
Toate știrile

𝐌𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐧𝐚 𝘀̦𝐢 𝐃𝐞𝐳𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚

𝐌𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐧𝐚 𝘀̦𝐢 𝐃𝐞𝐳𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 – 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐥𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞𝐬 𝐢̂𝐧 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆.

Sunt metode cu care ne-am obișnuit, cu toate că nu fac decât să dăuneze. Unii le acceptă, fără a-și mai pune întrebări. Pentru că li se pare mai comod.
Alții se lasă manipulați, pentru că nu știu cum să se apere de manipularea unora.

Ce nu ia nimeni în calcul e că, pentru a vedea 𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹 din declarațiile politicienilor, 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗺 𝘂𝗻𝗱𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗹 𝗰𝗮̆𝘂𝘁𝗮𝗺.

De aceea am inițiat 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 “𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰 𝘀𝗮𝘂 𝗔𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰. 𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝘀̦𝘁𝗶𝘂𝘁.”

Nu este un simplu curs. Este o oportunitate informală pentru membrii USR Galați, dar și pentru alți cetățeni ai județului Galați să ia contact cu realitățile mediului politic și să afle “de la sursă” conceptele de baza și perspective ale unor oameni din poziții cheie, nedistorsionate de factori “media” sau online.

Venim cu o serie de cursuri și informații noi, menite să vă familiarizeze cu demersul politic și administrativ de care se lovesc aleșii și reprezentanții USR.

Astfel, vă invităm a lua parte la discuții în care aveți oportunitatea să ne adresați toate întrebările și nelămuririle pe care le aveți, politice sau apolitice, într-un cadru informal, deschis, liber.

📘 Despre ce se va discuta? ✔

Pe tot parcursul lunii februarie, vor există 8 video-conferințe. Vă puteți întâlni cu deputați, senatori, primari, consilieri locali, ex-miniștri și experți în domeniul legislativ de la care veți descoperi aspecte diverse despre parcursul lor în carieră și problemele cu care se confruntă, pe pozițiile în care se află.

📘 Veți înțelege mai bine cum funcționează Parlamentul, Guvernul, Consiliul Local și Județean, rolul și, mai ales, atribuțiile unui ales public, fie el Primar, Consilier sau Parlamentar.

📘 Cum se va desfășura?

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei COVID-19, cursurile se vor putea desfășura doar online. Acestea vor debuta în 3 februarie 2022 și se vor fi ținute prin Zoom, în fiecare joi, de la 18:30 la 20:30, precum și în fiecare sâmbătă, de la 11:00 la 13:00.

📘 Cine poate participa?

În limita a 60 de locuri, se poate înscrie orice cetățean al județului Galați, membru USR sau neafiliat politic.
𝗜̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗮̂𝗻𝗮 𝗽𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟴 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲.

📘 Structura:

💡 Sesiunea 1:
Curs 1: Prezentare privind structura Parlamentului și activitatea parlamentarilor – Modul 1

Curs 2: Administrație publică – Modul 1

💡 Sesiunea 2:

Curs 3: Prezentare privind structura Parlamentului și activitatea parlamentarilor – Modul 2

Curs 4: Administrație publică – Modul 2

💡 Sesiunea 3:

Curs 5: Parcurs legislativ (Camera Deputaților/Senat/Consiliu Local/Consiliu Județean) – Modul 1
Curs 6: Prezentare privind structura și atribuțiile instituționale ale Guvernului

💡 Sesiunea 4:

Curs 7: Parcurs legislativ (Camera Deputaților/Senat/Consiliu Local/Consiliu Județean) – Modul 2
Curs 8: Recapitulare și concluzii finale.

📘 Ne dorim ca, la finalul modulelor parcurse, toți cei înscriși în această sesiune să fie mai ancorați la realitatea din instituții, mai familiarizați cu procesele politice din spatele deciziilor luate și să dobândească cunoștințe tehnice despre redactarea unor documente oficiale.

Am mai spus: un cetățean informat e un cetățean mai greu de păcălit. De oricine, nu doar de mediul politic, spre care se uită cu reticență.

𝗗𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗶 𝘀𝘂𝗽𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗲 𝗳𝗮𝗰 𝗹𝗮 𝘂𝗿𝗺𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗹𝗶𝗻𝗸:

𝘄𝘄𝘄.𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝘀𝗮𝘂𝗮𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰.𝗯𝗼𝗴𝗱𝗮𝗻𝗿𝗼𝗱𝗲𝗮𝗻𝘂.𝗿𝗼

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați
www.BogdanRodeanu.ro