bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗺 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗮𝘀𝗮 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝘂𝗻 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀̦𝗲𝗹𝗲 𝗣𝗡𝗥𝗥.

𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗺 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗮𝘀𝗮 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝘂𝗻 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀̦𝗲𝗹𝗲 𝗣𝗡𝗥𝗥.
Situația a fost, este și rămâne critică: am ajuns la mijlocul anului 2023, iar Guvernul continuă să se confrunte cu o serie de dificultăți în îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Ne dorim o Românie educată, o Românie a progresului și o Românie modernă, dar, până în prezent, au fost ratate termenele pentru 30 din cele 49 de jaloane propuse, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea executivului de a implementa reformele și investițiile planificate pentru dezvoltarea țării.
În special, două dintre cele mai importante reforme, Legea Pensiilor și Legea Salarizării, încă nu au fost finalizate, în ciuda promisiunilor inițiale ale Guvernului de a le implementa în timp util.
Pe lângă acestea, și alte reforme importante, cum ar fi modificarea Codului Fiscal și noul Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, au întâmpinat dificultăți în implementare.
În cadrul implementării planului de dezvoltare PNRR, au fost identificate mai multe proiecte cu termene de finalizare nerealizate și întârzieri în semnarea contractelor în diferite domenii. Iată o prezentare succintă a acestor cifre:
𝗦𝗮̆𝗻𝗮̆𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮̆: Cel puțin 60 de instituții de sănătate publică, inclusiv direcțiile de sănătate publică și institutele de sănătate publică, ar fi trebuit să fie digitalizate în urma contractelor semnate de Ministerul Sănătății.
𝗦𝗰𝗿𝗲𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮𝗻𝗰𝗲𝗿: Ministerul Sănătății ar fi trebuit să achiziționeze și să doteze cu aparatură 10 unități medicale pentru screeningul cancerului mamar și cervical, în timp ce caravanele medicale ar fi trebuit să fie utilizate în zone cu acces limitat la servicii medicale specializate.
𝗠𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲: 3.000 de cabinete ale medicilor de familie ar fi trebuit să semneze contracte pentru a fi dotate sau renovate.
𝗘𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲: 1.000 de școli ar fi trebuit să semneze contracte pentru a primi granturi pentru combaterea abandonului școlar.
𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗶̂𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗶𝗻𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿: Ministerul Mediului ar fi trebuit să prezinte un concept de proiect pentru lucrările de modernizare a protecției împotriva inundațiilor, inclusiv construcții noi sau refăcute pentru reținerea aluviunilor și prevenirea inundațiilor.
𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗳𝗲𝗿𝗼𝘃𝗶𝗮𝗿: Achiziția de 20 de rame electrice, 12 rame electrice cu hidrogen și modernizarea a 55 de locomotive și 139 de vagoane este în întârziere, deși Ministerul Transporturilor este în proces de achiziție.
𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗹 𝗲𝗹𝗲𝘃𝗶𝗹𝗼𝗿: 3.200 de microbuze electrice ar fi trebuit achiziționate pentru transportul elevilor din localitățile izolate, în special din zonele rurale.
Mai mult informații în legătură cu reformele majore pe care Guvernul nu le-a îndeplinit în prima jumătate a lui 2023 pot fi găsite prin accesarea următorului link:
Deputat USR Galați