bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗠𝗶𝘀̊𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗌𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮

𝗠𝗶𝘀̊𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗌𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝗻𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗿𝗲𝗜𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗜𝗮𝗿𝘁𝗶𝗱𝘂𝗹 𝗲𝘅𝘁𝗿𝗲𝗺𝗶𝘀𝘁 𝗔𝗚𝗥.
𝗔𝗚𝗥 𝗮 𝗌𝗿𝗎𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁 𝘂𝗻 𝗜𝗿𝗌𝘁𝗲𝘀𝘁 𝗮𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶 𝗹𝗮 𝗣𝗮𝗿𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗥𝗌𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗰𝘂 𝗜𝗿𝗲𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗮̆ 𝗌 𝗶𝗻𝗶𝘁̊𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ 𝗹𝗲𝗎𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ 𝘃𝗮 𝗜𝗲𝗿𝗺𝗶𝘁𝗲 𝗰𝗮 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝗶 𝘀𝘂𝗯 𝟭𝟎 𝗮𝗻𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗮̆𝗿𝗌𝗿 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶 𝘁𝗿𝗮̆𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗶̂𝗻 𝘀𝗮̆𝗿𝗮̆𝗰𝗶𝗲, 𝗌𝗿𝗶 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗿𝗮̆𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗶̂𝗻 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶 𝘃𝗶𝗌𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲, 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗲 𝘃𝗮̂𝗻𝗱𝘂𝘁̊𝗶 𝗶̂𝗻 𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝗶𝗻𝗮̆𝘁𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝗱𝗮𝘁̊𝗶 𝘀𝗜𝗿𝗲 𝗮𝗱𝗌𝗜𝘁̊𝗶𝗲. 𝗜̂𝗻 𝗳𝗮𝗜𝘁, 𝗜𝗿𝗌𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗌𝗳𝗲𝗿𝗮̆ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁̊𝗶𝗶𝗹𝗌𝗿 𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗜𝗮𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗰𝗌𝗿𝗱𝗲 𝘀𝗜𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶𝗹𝗌𝗿 𝘀𝗮̆𝗿𝗮𝗰𝗲, 𝗌𝗿𝗶 𝘀𝗮̆ 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗲𝘇𝗲 𝗰𝗌𝗜𝗶𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶𝗹𝗲 𝘃𝗶𝗌𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲.
USR Tineret, organizația de tineret a partidului USR, se opune acțiunilor extremiste.
Democrația înseamnă dialog, nu gloanțe și minciuni. Credem că adevărata mișcare de tineret din România există și este constituită atât din organizațiile neguvernamentale care reprezintă în mod onest interesele tinerilor în raport cu instituțiile statului, cât și din organizațiile care ajută direct tinerii din comunitățile locale să meargă la școală, să facă un sport sau chiar să mănânce o masă caldă.
Credem că mișcarea de tineret este reprezentată de tinerii care studiază, care se angajează și care fac tot ce le stă în putință pentru a-și îmbunătăți traiul, respectând legea și încercând să aducă plusvaloare comunităților în care se află.
Ne opunem utilizării organizației de tineret a partidului extremist AUR ca masă de manevră pentru diversiunile create în scopul divizării populației și alimentării unui discurs al urii.
Considerăm că mișcarea autentică de tineret are la bază o informare corectă și studiată a societății și a problemelor sociale, astfel încât implicarea civică și politică a tinerilor să adreseze cauzele reale ale problemelor cu care se confruntă, nu cauzele inventate de un partid extremist.
Tragem un semnal de alarmă și încurajăm tinerii din România să se informeze din surse multiple cu privire la realitatea socială și politică din țară, implicându-se conform propriilor valori și opinii.
Președintele USR Tineret, Mihai-Gabriel Costea, se poziționează ferm împotriva diversiunilor AUR: „Extremiștii de la AUR arată încă o dată că nu luptă pentru bunăstarea românilor, pentru democrație sau statul de drept. AUR colcăie de ură și instigă la violență cu fiecare ocazie. Ceea ce vedem acum sunt manifestări deloc diferite de cele din anii ‘30, când idolii lor spuneau că vor disloca partidele din Parlament, chiar și prin folosirea armelor. Atunci au făcut-o, legionarii asasinând oameni de stat și opozanți, indiferent de culoarea politică. Acum încearcă să intre cu gloanțe în Parlament și agresează parlamentari.
Pericolul pe care îl prezintă extremiștii la modul nostru de viață, redobândit după decenii de dictatură comunistă și în care ne-am născut și trăit noi, tinerii, este din ce în ce mai mare.”
„Noi luptăm pentru ceea ce iubim: libertate, drepturi și echitate. Și este nevoie de toți oamenii decenți pentru a putea face față valului extremist. Trebuie să luptăm pentru a ne aminti că putem fi mai buni ca cetățeni, chiar dacă poate am uitat-o.” a mai spus președintele USR Tineret.