Activitate în circumscripție, Toate știrile

De ce se surpă Galațiul?

Pentru că Apă Canal are pierderi URIAȘE. În 2017, Apă Canal Galați a raportat pierderi de 45%! 11,5 milioane de metri cubi de apă rece!

Au pompat 25,4 milioane metri cubi și au facturat 13,9 milioane metri cubi.

Este cifra oficială, din Raportul pe anul 2017, publicat de Apă Canal în luna mai 2018.

Ca o firmă condusă de pesediști și nu de profesioniști, Apă Canal nu spune cât din volumul ăsta sunt pierderi tehnologice și, mai ales, cât din volumul ăsta sunt pierderi tehnologice ( conducte sparte ) în municipiul Galați. Însă, dacă ținem cont că majoritatea sistemelor pe care Apă Canal le operează în județul Galați sunt noi, ne dăm seama că grosul pierderilor sunt în municipiul Galați.

Galațiul se scufundă pentru că Apă Canal a reabilitat, pe fondurile ISPA, doar 78,37 kilometri de conducte de apă potabilă. Totalul, în municipiul Galați, este de 572 de kilometri.

Asta înseamnă că avem peste 80% din rețeaua municipală de apă potabilă veche de cel puțin 40 de ani!

Galațiul se scufundă pentru că Apă Canal s-a modernizat atât de mult încât nu își poate monitoriza pierderile din rețea: câți metri cubi de apă intră pe un segment de conductă și câți ies.

Consecința este că, în loc să vadă imediat problema și să intervină imediat, așteaptă ca întâi să apară surparea, după care gălățenii să sesizeze și abia după aceea să intervina. Mai pe românește, au groapă, intervin. Nu au groapă, așteptă să apară groapa și abia apoi intervin.

Am citit în relatarea de presă că Apă Canal sapă de zor pe strada Brăilei CA SĂ IDENTIFICE CAUZA TASĂRII. 
https://www.viata-libera.ro/…/125212-strada-brailei-inchisa…?

Gălățenii trebuie să știe că Apă Canal deține un sistem de georadar, care, citez: “poate fi utilizat și pentru identificarea de capace de cămine îngropate sau structuri de cămine și identificarea de branșamente ilegale, chiar și în situația în care acestea sunt din polietilenă, precum și a pierderilor de apă. Performanța dispozitivului este dată de capacitatea de a efectua scanări multiple, longitudinale și transversale, și de a realiza un caroiaj ortogonal.” A costat 110.000 de lei, conform aceluiași raport al Apă Canal din anul 2017.

Adică, s-au modernizat, cumva, dar rețeaua rămâne la fel de veche.

Vă mai spun că Apă Canal este condusă de pesediști?