Activitate parlamentară, Toate știrile

15 ani de când România e în NATO

În urmă cu câteva minute s-a încheiat şedinţa solemnă pe care Parlamentul României a dedicat-o împlinirii a 15 ani de la aderarea României la
NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord Atlantice.

Faptul că România este, de 15 ani, parte din singura Alianţă internaţională care a reuşit, încă de la înfiinţare, să asigure pacea şi, pe cale de consecinţă, prosperitatea membrilor săi este garanţia de securitate pe care românii nu au avut-o niciodată înainte de anul 2004, indiferent de sacrificiile făcute.

Însă apartenenţa la NATO nu este un vestigiu, un document de muzeu. Este o stare de fapt în evoluţie continuă, ca răspuns la ameninţările care nu contenesc niciodată să pună în pericol ceea ce avem şi ceea ce am putea avea împreună cu partenerii occidentali.

Dar prietenii şi partenerii noştri din NATO nu ne pot proteja de toate abaterile intenţionate, declaraţiile hazardate şi de toate măsurile din ce în ce mai stridente prin care guvernarea PSD-ALDE ne separă zi de zi de principiile pe care a fost construită Alianţa democraţiilor pentru a se proteja de expansiunea totalitarismului.

Dacă românii sunt, începând de la militarii care se află în teatrele de operaţiuni şi până la cei care pe care aceştia îi protejează indiferent dacă sunt în ţară sau plecaţi la muncă sau la studii în alte state membre ale NATO, ataşaţi total şi definitiv valorilor occidentale, cei care conduc România acum uită din ce în ce mai des că nu ne aparam doar cu armament ci şi cu principii.

Corupţia nu este mai puţin ameninţătoare ca rachetele îndreptate spre România, pentru că este portiţa prin care statul român este deturnat de la aceste principii.

Astăzi a fost încă un discurs susţinut de primul ministru PSD Viorica Dăncilă în Parlamentul României în care aceasta nu a pronunţat cuvântul “anticorupţie”.

Faptul că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, după tot ceea ce au făcut pentru slăbirea Justiţiei, au vorbit despre valorile democratice occidentale de la tribuna Parlamentului României este încă un îndemn pentru noi să facem tot ceea ce este posibil să menţinem România cinstită în NATO.

În imagini, celula de Mig-uri româneşti de la Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu”, în patrulare în spaţiul aerian al României şi al NATO deasupra Mării Negre, într-una din misiunile permanente de poliţie aeriană a Alianţei Nord-Atlantice.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro