Toate știrile

Avem lege pentru Starea de Alertă

Avem lege pentru Starea de Alertă

Am votat pentru Legea privind instituirea stării de alertă pentru ca statul român să aiba instrumentul legal cu care să poată, pe de o parte, să combată pandemia COVID-19 iar pe de cealaltă parte, să poată permite o ieșire controlată, fie și parțială, din blocajul economic și social.

Legea nu este perfectă. Oricât am încercat să îmbunătățim proiectul transmis de guvern și să respectăm și deciziile Curții Constituționale, atât PSD cât și PNL au impus mai multe prevederi care ar putea să ducă la înmulțirea numărului de cazuri de infectare și apariția unor noi focare sau care au prea puțină legătura cu combaterea pandemiei și protejarea romanilor, fiind introduse în lege ca să poată fi utilizate ca măsuri electorale, de pregătire a alegerilor locale și parlamentare.

Indiferent de toate astea, virusul nu ține cont nici de jocurile politice, nici de problemele economice și nici de cele sociale. Tocmai de asta trebuie să continuăm cu toții să respectăm regulile de igienă și distanțare socială: spălatul mâinilor, purtarea măștii, evitarea aglomerațiilor și orice alt gest personal de responsabilitate sunt măsurile de protejare necesare până la stingerea pandemiei.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați

www.BogdanRodeanu.ro