bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Înființarea Ligii Aleșilor Locali

Înființarea Ligii Aleșilor Locali a fost votată în cadrul Congresului USR PLUS.

Am susținut inițiativa, votând pentru un proiect care prevede punerea la comun a experiențelor aleșilor locali, o trecere în revistă a proiectelor reușite sau în curs de implementare, dar și elaborarea unui ghid de bune practici.

Mai mult, aleșii locali vor avea acces, astfel, la asistență juridică și de specialitate, pentru a putea duce la bun sfârșit mandatele, în comunitățile în care au fost aleși.

Urmează ca, până la finalul anului, Regulamentul să fie adoptat de Comitetul Politic al partidului, cu o previziune bugetară clară pentru activitățile din 2022.

Inițiativa îi aparține primarului de Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, un edil care a adus multiple schimbări orașului, începând cu prima zi de mandat: într-un oraș în care PSD a ținut să aibă mereu ultimul cuvânt, Lucian Stanciu-Viziteu a știut că schimbarea înseamnă curaj și asumare. Bacăul a devenit verde, ecologic, campaniile de conștientizare se desfășoară zilnic, iar multe probleme legate de utilități și prețuri au fost rezolvate.

Votul băcăuanilor a făcut diferența, așa cum votul în cadrul Congresului USR PLUS va aduce o schimbare majoră pentru aleșii locali: prin profesionalism, prin implicare și prin respectul permanent, în anii de mandat.

Așa va fi și la Galați.
Din 2024.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați