Activitate în circumscripție, Toate știrile

Ziua de azi mi-a întarit o convingere: NEMERNICIA PSD, NU ARE LIMITE.

Și asta, în contextul discuțiilor avute pe obiectivul “Variantă ocolitoare Galați”

Ceea ce va spun, o spun asumat: “Dacă eram eu ministrul transporturilor….eu, Bogdan Rodeanu, anulam cu mâna mea procedurile de achiziție pentru acest drum, alea, inițiate de PSD și anunțate de Nica în câmp cu desene de mână pe o bucată de hârtie pe capota unei mașini ”

Dar va fi bine. Și spun asta despre un proiect de suflet. O să revin pe această temă în curând cu toate detaliile.

Vestea bună e că drumul expres Galați Brăila are credite bugetare alocate de 31 milioane lei pentru 2020 și procedura de achiziție va fi restartată în curând.

Tot azi, Guvernul PNL şi-a asumat astăzi răspunderea pe Bugetul României, care prevede, pentru Galaţi, fonduri cu 25 de milioane de euro mai mici decât anul trecut.

Dar am spus dintotdeauna: problema Galaţiului nu este că nu are bani, ci că puţinii bani pe care îi are au fost risipiţi de PSD Galaţi.

Amintiţi-vă cu câtă uşurinţă PSD Galaţi a dat 1.000.000 de lei pentru un chef electoral.

Amintiţi-vă cu câtă uşurinţă PSD Galaţi a dat bani de împrumut pe autobuze pentru care “nu au reuşit” să obţină finanţare cu bani europeni.

Amintiţi-vă cu câtă uşurinţă PSD Galaţi a cheltuit 14.500.000 de lei pentru proiectul faraonic de betonare a întreg centrului oraşului … şi cu câtă uşurinţă au votat şi bugetat alte cheltuieli, la fel de faraonice, pentru aleea de la P-uri.

Amintiţi-vă cu câtă uşurinţă PSD Galaţi a mărit salariile în primării. Da, le-au mărit. Dar treaba merge la fel de prost.

Amintiţi-vă cu câtă uşurinţă PSD a votat pensiile speciale pentru primari. Îi rog pe toţi foştii şi actualii primari din toate comunele din judeţ care nu vor primi la anul pensii speciale să îşi aducă aminte că USR a obţinut ca în 2020 să NU primească pensiile speciale.

Când PSD Galaţi se va plânge, până la alegerile locale de la anul, că nu are bani de paranghelii electorale sau de investiţii faraonice, amintiţi-vă de toate acestea.

Şi amintiţi-vă că PSD a refuzat ani de zile să finanţeze drumul expres spre Brăila. Am susţinut acest amendament la buget şi în 2017 şi în 2018 şi în 2019, de fiecare dată respins de PSD.

Acum, nu a mai fost nevoie de acest amendament, a fost inclus în buget drumul expres Galaţi – Brăila și are finanţare pe 2020!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR

www.bogdanrodeanu.ro