bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗩𝗶𝗿𝗴𝗶𝗹 𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝗰𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮 𝗽𝗹𝗲𝗰𝗲!

𝗩𝗶𝗿𝗴𝗶𝗹 𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝗰𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮 𝗽𝗹𝗲𝗰𝗲!
A refuzat să susțină scăderea TVA-ului la energie, o măsură logică și eficientă, propusă de USR și aplicată de alte țări europene, de atenuare a șocului prețurilor la gaze naturale și electricitate.
Ca rezultat, principalul beneficiar al creșterilor de prețuri a rămas statul român, care a încasat, astfel, mai mulți bani din TVA – bani pentru pensii speciale și pomeni electorale.
România a ajuns să aibă cele mai mari prețuri la energie din Europa, sub nasul lui Virgil Popescu: asta a dus pe cele mai înalte culmi profiturile băieților deștepti din energie.
România nu are niciun proiect nou de energie regenerabilă. Zero. Nimic. Lipsă totală.
A creat o schemă de plafonare și compensare a facturilor care a eșuat, pentru că a fost mult prea complicată.
Consecință: guvernul are datorii către furnizori de aproximativ 40 de miliarde de lei și încă un motiv pentru a împrumuta bani cu dobânzi enorme.
Nu a fost în stare să elaboreze o schemă coerentă de ajutor pentru economia privată: sunt mii de firme care se închid, mii de angajați concediați, mii de firme care nu mai contribuie la buget, pentru că nu mai fac fața facturilor la energie electrică și gaze naturale.
Virgil Popescu trebuie demis!
Astăzi, la moțiunea împotriva acestui ministru și a acestui mod de a administra țara, voi vota pentru demiterea lui Virgil Popescu.
Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați