bogdan rodeanu
Toate știrile

Am început o nouă sesiune parlamentară

Am început o nouă sesiune parlamentară, o etapă care nu va fi scutită de provocări și o etapă în care USR trebuie să lucreze pentru a fi un partid mai organizat, mai compact și mai unit, în contextul ambiguităților din actuala scenă politică și a tensiunilor din vecinătatea țării noastre.
Trebuie să știm că se poate, trebuie să rămânem alături de români și de România și trebuie să rămânem uniți, axându-ne pe buna desfășurare a proiectelor pe care le-am inițiat.
Îmi păstrez angajamentele în cadrul comisiilor din care fac parte: Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi siguranţă Naţională, al cărei vicepreședinte sunt, Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale precum și din postura de vicelider al Grupului Parlamentar al USR.
Alături de USR, voi lucra pentru adoptarea măsurilor atât de necesare pentru români, în contextul scumpirilor cu care întreaga țară se confruntă:
• scăderea TVA-ului la energie și carburanți la 5%
• zero taxe pe salariul minim
• eliminarea accizelor și a altor suprataxe pe o perioadă determinată.
• pachetul de legi ale Justiției
• noile legi ale Învățământului
• monitorizarea jaloanelor PNRR
Fac apel la PNL și PSD să înțeleagă că aceste măsuri sunt vitale, iar românii au, mai mult ca oricând, nevoie de stabilitate financiară.
Siguranța zilei de mâine nu este doar o expresie.
Siguranța zilei de mâine depinde de clasa politică și de deciziile luate organizat, unanim, la rece.
Fără această siguranță, România va continua să asiste la aceleași jocuri politice pe care anumiți politicieni le declanșează și le întrețin pentru interesele proprii și pentru a masca erorile și instabilitatea din cadrul coaliției de guvernare.
România asistă, de prea mult timp, la un circ inutil, în care un partid îl învinovățește pe altul, iar majoritatea politică ignoră, cu bună știință, măsurile care ar putea scoate țara din impas.
Sintagma ”merge și așa” nu mai funcționează.
Promisiunile făcute de PSD și PNL au rămas, ca și până acum, simple discursuri electorale. Permutările din clasa politică duc doar la instabilitate.
De aceea, noua sesiune parlamentară trebuie să înceapă cu dreptul: USR este în opoziție și vocea noastră va fi auzită de toți românii.
Îi rog pe toți cetățenii să îmi semnaleze situațiile cu care se confruntă și îi încurajez să mențină dialogul activ.
Am fost, suntem și vom rămâne împreună.
Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați