bogdan rodeanu
Toate știrile

𝗦𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁, 𝗮𝘀̦𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗮

„𝗦𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁, 𝗮𝘀̦𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗮”. A răspuns, arogant, Klaus Iohannis, de fiecare dată când a fost întrebat de banii cheltuiți în deplasările externe.
A fost în Japonia, apoi a făcut o vizită în America de Sud și acum se pregătește să plece în Africa, iar românii tot nu au aflat cât au costat aceste deplasări.
Așa că vrem să schimbăm legea. Nicio instituție publică nu va mai putea ține la secret cheltuielile politicienilor cu deplasările în țări exotice, USR a depus un proiect de lege prin care să fie asigurată informarea corectă a cetățenilor.
Azi, deputatul USR Ionuț Moșteanu a depus deja un proiect de lege în acest sens: informațiile despre cum sunt cheltuiți banii publici nu vor mai putea fi secretizate. Excepție fac doar cheltuielile privind securitatea națională.
Ionuț Moșteanu: „Voi cere și procedură de urgență legea depusă. Să știm și noi cât au costat deplasările din America de Sud și cât vor costa cele din Africa. Să știm cât ne-a costat întâlnirea Președintelui Klaus Iohannis cu vice-primarul (da, ați citit bine) din Rio de Janeiro. Ori avionul privat cu care face escală la Sibiu”.
Transparența trebuie să devină normă, nu excepție.
PSD și PNL, așteptăm să votați legea USR.