Activitate parlamentară, Toate știrile

Am votat pentru dublarea alocaţiilor copiilor

Este adevărat, efortul bugetar este mare. Dar am încredere că guvernul Orban va redirecţiona sumele necesare pentru plata acestor alocaţii.

Că are de unde: banii publici dispar cu viteza luminii în contracte dubioase.

Serios, nu putem să acceptăm banci de 9.000 de lei şi stâlpi de 6.000 de lei şi să ne plângem că România nu are bani pentru alocaţiile copiilor.

Nu putem să acceptăm cheltuirea multor milioane pe dezinsecţii pe care nu le verifică nimeni şi să ne plângem că România nu are bani pentru alocaţiile copiilor.

Nu putem să acceptăm achiziţii directe încredinţate într-un singur minut unor firme de partid, fără nicio verificare şi să ne plângem că România nu are bani pentru alocaţiile copiilor.

Nu putem să acceptăm luminiţe de sărbători la preţuri excesive şi paranghelii electorale dar pe bani publici şi apoi să spui că România nu mai are bani pentru alocaţiile copiilor.

Pot să accept altceva: că afaceriştii cu bani publici, presaţi să cotizeze la partid din contracte umflate să se plângă că România nu mai are bani pentru parandărături de partid, pentru cumpărat voturi, pentru angajări pe pile sau pentru şpăgi pentru a scăpa de controale.

Dar pentru a corecta aceste lucruri avem nevoie ca în administraţie, inclusiv cea locală, să vină oameni competenţi, votaţi de români.

Pentru asta este obligatoriu să avem alegeri locale în două tururi, chiar de la anul.

Ca să nu mai vorbesc de pensiile speciale!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro