bogdan rodeanu
Toate știrile

Astăzi, 21 decembrie 2022

Astăzi, 21 decembrie 2022, se împlinesc 6 ani de când am depus primul jurământ în calitate de deputat.
Astăzi, 21 decembrie 2022, trăim aceleași lupte care s-au dat în decembrie 1989 și apărăm, în Parlamentul României, aceleași valori pentru care românii au căzut la Revoluție.
Astăzi, 21 decembrie, retrăim nemulţumirile românilor flămânzi şi înfriguraţi, sătui de demagogie şi de propagandă.
Revoluția a fost strigătul care a pus capăt terorii, iar revoluționarii de atunci au fost martirii care au avut demnitatea de a-și privi în ochi călăii și torționarii.
Revoluţia a pornit de la disperarea cu care românii voiau oprească un regim care le luase munca, viaţa și viitorul.
Revoluția a pornit din dorința României de a avea o istorie nepătată de abuzurile unui dictator care nu a putut funcționa fără cultul personalității.
Am ajuns în data de 21 decembrie 2022 și refuzăm să uităm: refuzăm să uităm frigul, foamea, jaful, încătușarea, nedreptatea, dezinformarea, cozile și propagandele care porneau din grădinițe și ajungeau până în Marile Adunări Naționale.
Refuzăm să uităm vocea dictaturii, vocea securiștilor, abuzul, nedreptatea și frica trăită de bunicii noștri, de părinții noștri, de frații noștri și de copiii care eram odinioară.
Refuzăm să uităm manipularea şi represiunea continuă, începută cu tancul şi continuată cu puşcaria şi cu exterminarea din lagăre.
Refuzăm să uităm cum un regim comunist a dat românilor industrializare, fără să spună că munca voluntară, dar forţată, a permis ca ţara să supravieţuiască încă 20 de ani.
Comunismul a luat pământul românilor harnici şi viteji, câştigat prin muncă şi sânge. Şi a dat legende despre producţii record la hectar, obţinute şi cu sisteme de irigaţii săpate de militarii în termen.
Comunismul a luat românilor elita. Nu puteau fi mai deştepţi şi-atunci au prostit. Nu puteau fi mai bogaţi şi-atunci au furat. Nu puteau fi mai puternici şi-atunci i-au slăbit pe celalţi. Nu puteau fi credibili, şi-atunci au manipulat. Nu puteau fi mai mulţi şi atunci au omorât. Nu puteau fi mai ticaloşi.
Comuniştii au luat românilor libertatea, adevărul şi credinţa şi le-a dat minciuni, cartele pentru raţii alimentare, galantare goale, întuneric şi turnătorie.
Comuniştii au luat românilor demnitatea. Până în 1989, când românii şi-au luat demnitatea înapoi.
Nu vom repeta istoria. Nu vom mai sluji conducătorilor care instaurează doar haos, teroare și propagandă.
Pentru că acum 33 de ani, românii au spus “Ajunge!”.
Pentru că, după 33 de ani, românii spun, din nou: “Ajunge!”.
Revoluția din Decembrie 1989 a stabilit destinul unei întregi Românii, unui întreg popor.
Strigătul de revoltă a început timid, speriat, adunând câteva zeci de oameni într-o piaţă.
Din teamă se naște curajul, iar sute și mii de români au întregit acel strigăt. Sute și mii de oameni au fost înjosiți, umliți, batjocoriți și au plătit cu sângele și cu viața lor.
Comuniștii i-au numit huligani și derbedei. Noi îi numim martiri. Martirii noștri.
Astăzi, 21 decembrie 2022 ne comemorăm martirii, ne comemorăm eroii, ne comemorăm învingătorii.
Îi comemorăm pe bunicii, pe părinții, pe frații și pe prietenii care au luptat pentru o Românie liberă.
Astăzi, 21 decembrie 2022, trebuie să ştim că democraţia fără demnitate este o democraţie şchioapă.
Astăzi, trebuie să ştim că justiţia cerută de români trebuie făcută aşa cum o cer ei.
Până atunci, să ştim că economia ţării trebuie să funcţioneze după cum pot munci românii. Şi romanii chiar vor și pot să muncească.
Şi să mai ştim că statul roman nu poate exista fără români, fără cei pe care îi reprezentăm.
Revoluția Română nu este doar o pagină în cartea de istorie: este dovada că, doar prin solidaritate, doar prin curaj și doar prin deminitate un stat poate renaște.