Activitate parlamentară, Toate știrile

La 1 ianuarie 2020, primarii și șefii de CJ-uri, precum și adjuncții lor vor avea dreptul să ceară pensie specială

Atenție, vorbim de cei care sunt acum în funcție, dar și de toți cei care au fost primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean din 1992 încoace!

Pensiile speciale vor avea ca bază de calcul numărul de mandate avute de aleșii locali și actualele indemnizații, cele mărite, în unele cazuri de peste 16.000 de lei pe lună. În plus, pensia specială va putea fi cumulată cu orice tip de pensie din sistemul public.

De ce se va întâmpla acest lucru? Pentru că PSD-ALDE, prin semnătura premierului Viorica Dăncilă, le-a dat acest drept, prin Codul administrativ adoptat pe 3 iulie prin ordonanță de urgență. Dar și pentru că actualul Guvern PNL nu a abrogat încă prevederile prin care se instituie o nouă categorie de pensii speciale!

Cu chiu, cu vai, noul Avocat al Poporului a atacat la Curtea Constituțională, în luna august, OUG 57/2019, dar judecătorii CCR, ocupați fiind, au anunțat că vor dezbate sesizarea de abia pe 21 ianuarie 2020. Adică, după ce intră în vigoare prevederile referitoare la pensiile speciale ale baronilor locali!

Uniunea Salvați România cere Guvernului PNL să dea ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali din Codul Administrativ. Românii au nevoie de primari aleși în două tururi, nu de noi privilegii pentru baronii locali!