bogdan rodeanu
Toate știrile

Pensiile speciale ale parlamentarilor

Pensiile speciale ale parlamentarilor nu trebuiau să existe. Au fost inventate ca sinecuri pentru oamenii puterii.
Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost inițiate de însuși Marcel Ciolacu (și alți pesediști), în 2015.
De un an și jumătate, PSD și PNL au ținut la sertar proiectul USR. L-au ascuns. Au refuzat să îl pună în discuție. Fără niciun motiv anunțat. Doar pentru că era un proiect USR de desființare, doar pentru că era un proiect USR de desființare a pensiilor lor speciale.
Acum trei săptămâni, PSD a anunțat că taie pensiile speciale ale parlamentarilor – și au dat copy paste după proiectul USR. Copy paste selectiv – fără expunerea de motive, ceea ce ar putea fi o mare problemă la examinarea Curții Constituționale. Dar poate că PSD chiar asta își dorește.
Altfel, parlamentarii PSD ar fi făcut așa cum am făcut noi, parlamentarii USR, când am demisionat cu toții în ultima zi a mandatului – ca să nu beneficiem nici măcar din greșeală de pensiile speciale.
Am votat desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, nu doar pentru că ne-am asumat acest lucru în față alegătorilor noștri, nu doar pentru că România și-a asumat acest lucru în fața Europei, ci și pentru că nu sunt cinstite – nu bazate pe contributivitate.
Au fost calculate din pix. De asta au fost speciale. De asta nu trebuiau să existe.