bogdan rodeanu
Toate știrile

Primul pas din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost făcut!

Primul pas din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost făcut!

Parlamentul României a ratificat Decizia Consiliului European privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene.
Este mecanismul juridic prin care Uniunea Europeană va finanţa Planul Naţional de Redresare şi Reziliență – cele 30 de miliarde de euro pe care le vom contracta și folosi până în 2023, pentru reforma statului şi creşterea performanţei economice, aşa cum aşteaptă românii.

Ideea este simplă: contribuim cu 300 de milioane de euro în plus la cota de participare a României pentru bugetul UE, dar am negociat pentru ca România să primească aproximativ 30 de miliarde de euro şi vom primi 30 de miliarde de euro negociate.

Pentru asta am votat astăzi: am ratificat Decizia Consiliului European privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene. Astfel, vom avea acces la fondurile europene pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Odată cu aplicarea primelor măsuri din PNRR, în toate domeniile pe care le va acoperi acest Plan, România va începe să elimine rapid cele mai importante decalaje faţă de celelalte state europene.
Asta înseamnă muncă şi, poate pentru prima dată în ultimii 30 de ani, va fi o muncă organizată şi bine facută.

Pentru că România nu are nevoie doar de autostrăzi şi căi ferate sau şcoli şi spitale moderne, ci şi de reforme coerente în administraţia centrală şi locală. Pentru a putea cheltui banii oferiţi de Uniunea Europeană în baza Legii adoptate astăzi, nu mai putem lucra heirupist, ca până acum.

Această lege nu este pentru bani de reparaţii improvizate într-o casă dărăpănată, ci pentru a construi o casă nouă.
Este angajamentul cu care USRPLUS a intrat la guvernare: România europeană nu se face cârpind, ci construind.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR PLUS Galați
www.BogdanRodeanu.ro