bogdan rodeanu
Uncategorized

USRPLUS la guvernare

USRPLUS la guvernare: ne mişcăm repede şi bine. Dezvoltarea Galaţiului şi a României nu trebuie să mai depindă de pixurile baronilor locali, iar informațiile noi înseamnă vești bune.

Astăzi scriem istorie, prin conectarea Galaţiului cu România şi cu Europa:

1. Aseară, a fost aprobată exproprierea pentru cele mai mari terenuri peste care ar urma să treacă drumul expres Galaţi – Brăila.

2. Astăzi a fost emisă autorizaţia de construire pentru ultimii 15 kilometri de drumuri de legătură cu Podul de la Brăila.

Exproprierea terenurilor necesare pentru drumul expres Galaţi – Brăila arată cum a funcţionat, până acum, statul încremenit: pentru exproprierea terenurilor care aparţineau persoanelor private, statul român s-a mişcat ceva mai bine, dar când a fost vorba să se exproprieze pe sine însuşi, a mai fost nevoie de şase luni până la aprobarea documentaţiei.

Ministerul Transporturilor a depășit şi acest obstacol, prin semnarea actelor şi – la fel de important – banii pentru despăgubire sunt pregătiţi.

Este vorba de două terenuri, unul de aproape 5.900 de metri pătraţi şi unul de 11.600 metri pătraţi, aflate, până acum, în proprietatea Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. Un act semnat azi ne dă siguranța viitorului.

Astfel, la sfârșitul anului viitor, podul va fi funcțional, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin), iar podul va putea fi deschis traficului încă din prima zi.

Sunt doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care ne-am asumat guvernarea României. Să eliminăm întârzierile şi greşelile din proiectele de dezvoltare a ţării, unele intenţionate, care timp de 30 de ani au ţinut țara în stagnare, dar au fost foarte profitabile pentru baronii locali.

Autorizaţiile de construire sau exproprierile date la timp nu înseamnă numai munca şi competenţă, ci şi eliminarea unor costuri suplimentare, foarte atractive pentru cei care nu pot să trăiască, fără să umfle costul lucrărilor pe bani publici.

Sunt motivele pentru care USRPLUS a intrat la guvernare: pentru lucrări publice făcute repede, bine, şi la un preţ corect!

Bogdan Rodeanu

Deputat USR PLUS Galați

www.BogdanRodeanu.ro