bogdan rodeanu
Galerie Foto

USR a mers la consultările de la Cotroceni

USR a mers la consultările de la Cotroceni cu un mandat ferm: crearea unui guvern a cărui prioritate să fie reformele asumate prin PNRR, dar și respectarea promisiunilor făcute în campania electorală.
Deasemenea, în condițiile în care ”partidele vechi” fug de o guvernare responsabilă, în interesul modernizării României, USR vine cu o propunere de prim-ministru: Dacian Cioloș.
Vrem să fim parte dintr-un guvern care ia măsuri urgente pentru controlul pandemiei, care ia măsuri coerente și funcționale pentru reducerea prețului la energie, care rezolvă rapid restanțele din programul de guvernare agreat în 2020 și care întărește România, prin reformele menționate și asumate prin PNRR.
Criza sanitară trebuie abordată prin măsuri ferme pentru reducerea transmiterii virusului și reducerea presiunii pe sistemul medical. Obiectivul principal este creșterea numărului de persoane vaccinate și asigurarea îngrijirii medicale pentru pacienții non-COVID.
Criza prețurilor la energie trebuie temperată, prin reducerea TVA la energie electrică și gaze naturale, de la 19% la 5%, pentru o perioadă limitată de timp. Concomitent, se va realiza prin accesarea banilor europeni și prin înființarea de noi capacități de producție a energiei electrice, care să folosească inclusiv resursele de gaz natural românesc din Marea Neagră.
Cel mai important punct pentru acest subiect: este esențială decăpușarea companiilor de stat din energie.
Când ne-am asumat să fim parte din Coaliție, am cerut și promis lucruri la care Coaliția a rămas ”restantă”: desființarea SIIJ, reformarea legilor Justiției, promisiunea Fără penali în funcții publice, reducerea impozitării muncii, alegeri locale pentru primari, în doua tururi.
Prin asumarea guvernării, în acest moment, vrem să ne achităm de aceste restanțe.
În plus, reformele asumate prin PNRR sunt fundamentale pentru reconstrucția statului român și cuprind, printre altele: reforma pensiilor speciale, anularea pensiilor speciale pentru primari, reforma pensiilor, reforma administrației și a funcției publice, digitalizarea educației.
Le dorim, le-am cerut, le-am promis. Suntem deciși să ni le asumăm și să le facem să devină realitate.
Pentru toate acestea, suntem gata să guvernăm România!
Bogdan Rodeanu
Deputat USR