Activitate în circumscripție, Toate știrile

USR GALAȚI iși alege candidații pentru ALEGERILE LOCALE

De cele mai multe ori, partidele politice își desemnează candidații care le vor reprezenta pe listele de candidați într-un mod total netransparent, prin negocieri directe făcute în spatele scenei, în funcție de relații și interese personale.

Acest mod de a face politică, care încurajează promovarea clientelei politice și a unor persoane total incompetente pentru funcțiile puse în joc, trebuie să fie schimbat cât mai curând.

USR Galați își asumă să demareze un proces de consultare pentru desemnarea candidaților proprii care vor reprezenta USR în primării, în Consiliile Locale din jud. Galați dar și în Consiliul Județean Galați.

Credem că doar în jurul unei echipe de consilieri competenți, în jurul unui program profesionist se construiesc soluții de succes.

Desemnarea viitorilor primari si consilieri se va face prin competiție și dezbateri la care vor avea acces toți membrii USR Galați, totodată si cu un caracter de promovare publică a acestora si a dezbaterilor in sine.

Procesul de selecție interna va consta în evaluarea și alegerea candidaților potriviți dintr-un număr de candidați eligibili care au aspirații comune cu ideile, valorile și principiile USR.

Toate etapele acestui proces vor fi transparente și corecte, astfel încât să garanteze respectarea principiilor fundamentale ale democrației.

Persoanele care doresc sa se inscrie in cursa interna pentru desemnarea candidatilor trebuie sa dea dovada de probitate atata in plan profesional cat si in plan scocial si sa nu fie condamnați penal.

? Documentele necesare inregistrarii oricaror candidaturi sunt: Curriculum Vitae, Program politic/Scrisoare de intenție, Declarație de avere și Declarație de interese.

?Etapele pregătirii candidaturilor pentru alegerilor locale sunt urmatoarele:

?ETAPA 1 – INSCRIEREA

Toti membrii USR Galati care doresc sa candideze in cadrul Alegerilor Locale se vor inscrie in perioada 15 decembrie 2019 – 14 ianuarie 2020, ora 23:59

?ETAPA 2 – CAMPANIE INTERNA

In perioada 15 ianuarie – 14 februarie vor fi organizate dezbateri interne sau/si cu caracter public. In cadrul acestor dezbateri, candidatii inscrisi pentru pozitiile de Primar, Consilier Judetean, Consilier Local sau Presedinte CJ isi vor prezenta programul de candidat.

Organizarea acestora va fi facuta de catre Biroul Județean al USR Galați împreună cu Birourile Locale ale Filialelor.

?ETAPA 3 – VALIDAREA CANDIDATILOR

Această etapă va fi realizată în perioada 16 Februarie 2020- 29 Februarie 2020.

Documentația completă a procedurilor, va fi pusă la dispoziție prin canalele oficiale de comunicare tuturor membrilor USR Galați.

Biroul Judetean USR Galați.