Activitate în circumscripție, Toate știrile

Primăria PSD Galaţi a plătit 12.000 de euro pentru o aplicaţie pe care nu o foloseşte!

Mai exact, Galaţi City App a costat 12.543,57 euro şi, după mai bine de un an de la lansare, Primăria PSD Galaţi a “reuşit” să posteze în propria aplicaţie doar 9 “noutăţi”, toate din luna noiembrie 2018!

Ultima “noutate” este: “Galaţiul va avea tramvaie noi”. Chiar dacă ştirea este valabilă şi astăzi ( pentru că nici acum Galaţiul nu are tramvaie noi ) a trecut, totuşi, un an şi o lună fără niciun alt anunţ.

Nu este o problemă tehnică: Teatrul Dramatic “Fani Tardini” îşi publică programul spectacolelor dar Primăria PSD Galaţi nu este capabilă să îşi folosească aplicaţia pentru a-şi promova activitatea.

Este evident că este o problemă de coordonare: în primăria PSD Galaţi sunt şefi care nu ştiu ce conduc şi subalterni pe care nu îi interesează ce au de făcut.

Cheltuiesc banii publici, la propriu: în neştire!

Scuza că nu are cine să posteze comunicatele primăriei ar fi penibilă. Biroul de presă are 5 posturi iar Compartimentul Evenimente Publice are 3 posturi. Evenimentele şi spectacolele din 30 noiembrie şi cele din 1 decembrie nu au fost anunţate pe aplicaţia de 12.543 de euro. În presă au apărut deja detalii despre evenimentele de Revelion. Nici acestea nu sunt, încă, în aplicaţie.

Este evident că este şi o problemă de competenţă: aşa funcţionează administraţia PSD.

Au cumpărat o aplicaţie ca să o folosească şi nu au folosit-o!

Şi-atunci, pentru ce a mai plătit primaria PSD Galati 12.543 de euro? Ca să “dea bine” în poze. Au cumpărat o aplicaţie pe care nu ştiu, nu vor, nu pot să folosească. Sau, pur şi simplu, au uitat să o folosească, fiind mult prea ocupaţi cu promovarea evenimentelor primăriei pe Facebook. Ok, dacă folosesc Facebook, de ce au mai cumpărat aplicaţia? Că este vorba, totuşi, despre 12.500 de euro, bani publici!

Este un exemplu simptomatic pentru “performanţa” administrativă a PSD Galaţi: de cheltuit ştiu să cheltuiască dar nu îi preocupă, deloc, administrarea resurselor publice. Ori, asta înseamnă mai mult decât banii daţi pe aplicaţie. Înseamnă şi organizarea muncii în primărie. În acest caz, organizarea muncii în primăria PSD Galaţi a lipsit cu desăvârşire.

Aşa a făcut PSD mereu, la orice nivel: foarte preocupaţi să cheltuiască banii publici dar incapabili să gândească organizarea corectă a activităţii primăriei. Pentru că asta înseamnă muncă, nu heirupisme!

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaţi

www.bogdanrodeanu.ro